Masalah bau busuk dalam hidung memang merimaskan bagi sesetengah orang. Kadang-kadang bau busuk tu tak boleh hilang dalam hidung, ikut je pergi mana-mana sampaikan nak beribadah pun was-was tahap kebersihan diri kita.

Nampak jijik kan bila dengar? Tu tula yg akak alami..bau busuk dalam hidung mcm bau tahi hidup tu.tak boleh nak cerita tau..sampai mula-mula akak marah laki akak..bau tahi apa dalam rumah ni? Dia duk terkebil-kebil kepelikan tengok perangai bini-bini ku gangster ni..lama-lama baru akak sedar sebenarnya bau dari dalam hidung.

Resdung akak teruk ke tak? Tak usah cerita la babe..bangun tido mcm nak pecah kerongkong duk bersin..hidung ni kalau boleh cabut pastu akak bawak pergi spa cuci kejap, sental-sental mesti syok..nak dijadikan cerita, hari tu akak jumpa dgn seorang doktor & dia pon merupakan pakar herba..amik peluang la tanya oiii..sebab tak tahan dah hidung ni gatal mcm apa..sampai sakit kepala akak.

Doktor tu sendiri ckp..kalau pergi hospital dia just bagi antibiotics untuk matikan kuman..tapi yela weh..sampai bila nak makan ubat hospital kan? Doktor tu pon ajar akak.

Ambil sebatang kayu manis bakar dia kemudian sedut asap tu, sedut guna lubang hidung korang tu..fuhhh mencabarr..sebab kayu manis ni boleh bertindak sebagai antiseptic semulajadi yang boleh membunuh kuman..si manis ni boleh mengeringkan lendir & bengkak resdung kita ni..memang pedih tapi serious akak ckap lega sgt hidung..rasa kosong..nak bernafas pon senang..dah empat hari akak amal buat ni..percaya tak? Bangun tidur dah tak bersin..

Hidung ni rasa bersih & tak gatal weh..impressed giler dgn kayu manis ni..

Kalau yang muka ada parut korang try parut kulit kayu manis ni..sapu dkt muka..mmg pedih tapi hasil dia wow weh..parut pudar..so ni lah rahsia resdung akak sekarang..dah tak de bau tahik..bau kayu manis pulak dlm lubang hidung.

Kredit: suzyhoney

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here